Bonc line

Online marketingtrends

14 februari 2019

2019 vordert gestaag. Misschien had jij wel al een voornemen om dit jaar de online marketing van jouw onderneming een boost te geven, maar is er door alle drukte nog maar weinig van gekomen. Bonc is er voor jou. Wij houden de trends voor je in de gaten, zodat jij je kan focussen op de effectieve marketing. Bonc helpt je bij je voornemens!

Gepersonaliseerd
Wat wij vaak terug zien komen is de personalisatie trend. Doordat de social media-gebruiker in toenemende mate overspoeld wordt door een tsunami aan berichten in zijn tijdlijn, krijgt de op maat gemaakte marketing een steeds belangrijkere rol. Dus simpelweg: hoe kan je de aandacht van je doelgroep trekken en vasthouden? Bij jongeren is het bekend dat ze personaliseerde online ervaring waarderen. Dit kan bijvoorbeeld door handig in te spelen op een event waarvan jij weet dat daar veel jongeren op afkomen.

Films en video
Daarnaast is videocontent de snelst groeiende marketingmethode. Je begint nu op te vallen als je niet aan video’s posten doet, het zogenaamde vloggen. Niet alleen op Facebook en Instagram zien wij deze trend realiteit worden. Ook op LinkedIn zijn er steeds vaker ondernemers die met vlogs hun onderneming presenteren. Vloggen is echter een duurder communicatiemiddel dan het posten van berichten. Vooral omdat een goede vlog meer tijd in beslag neemt dan een bericht plaatsen. En als je het vloggen professioneel wil aanpakken kost het nog meer geld. Maar daar krijg je wel een hoop marketing succes voor terug. Bedenk dus goed van te voren wat je wil bereiken met je online marketing en of je hier echt video of film voor nodig hebt. Het mag duidelijk zijn dat video en film in ieder geval leidt tot meer betrokkenheid van je volgers. Dus heb je een mooie productielijn waar je trots op bent, maar niet makkelijk mee naar buiten kan treden, dan is het de moeite waard om eens over een vlog na te denken. Misschien heb je wel een medewerker die gemaakt is om op video te verschijnen of ben je zelf zo charismatisch dat dit helemaal iets voor jou is!.

Direct klantcontact
Directe interactie met jouw klanten wordt steeds belangrijker. Waar je voorheen vaak contact legde door middel van een invulformulier op je website, word je vandaag waarschijnlijk steeds vaker verwelkomd door een chatbot. Chatbot-software simuleert menselijke gespreksvoering en bewaakt de duurzame relaties met klanten zonder dat het jou als ondernemer veel tijd kost. Hoewel een automatische reactie gegenereerd wordt, blijft de bot persoonlijk, beleefd en altijd beschikbaar. Handig voor als je eigenaar bent van een midden of klein bedrijf zonder een customer care afdeling, maar wel direct contact wil met je klanten en hier gehoor aan wil geven.

Conclusie
Het sleutelwoord is personalisatie met een vleugje vlog marketing en direct klantencontact. Met deze mix doe je als kleine ondernemer niet snel onder voor grotere bedrijven.

Nog een tip: om je online marketing te personaliseren is het dus belangrijk dat je weet wat jouw doelgroep beweegt. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om hierachter te komen. Ga in gesprek met je belangrijkste klanten, luister goed en probeer niet meteen je product te verkopen. Daar knappen consumenten en vooral de millennials en generatie X op af.

Start nu gratis jouw online campagne

Bonc logo Bonc footer

Om u de best mogelijke ervaring te bieden maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie.